Uutisia

Kansainvälinen liittomme on jälleen julkaissut uuden jäsenkirjeen. Siinä kerrotaan mm. seuraavia asioita:

WILPFin presidentin tervehdys

Kansainvälisen liittomme puheenjohtaja Adilia Caravaca innostaa puheenvuorossaan jäseniä pysymään aktiivisina. Hän lainaa sanontaa, että ” aktivismi on hinta, jonka joudumme maksamaan siitä, että olemme olemassa ”. Ja lisää siihen itse, että ”aktivismi on myös elämäntapa, joka ei vain yhdistä meitä toisiimme, vaan myös meidät maailmaan.”

Tulevat Geneven II rauhanneuvottelut

WILPF valmistautuu tuleviin Geneven II rauhanneuvotteluihin. Yhdessä Human Rights Watchin kanssa se järjesti joulukuussa oheistapahtuman YK:ssa. Tapahtumaan osallistui korkeita YK:n virkailijoita, mm. erityisedustaja Lakhdar Brahimin, UN Womenin pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka, ja ihmisoikeuskomissaari Navanethem Pillay. WILPF kustansi kokoukseen syyrialaisia naisia, jotka peräsivät oikeuttaan saada osallistua tuleviin rauhanneuvotteluihin, joissa on tarkoitus määrätä Syyrian tulevaisuudesta.

Artikkeli WILPFin synnystä

WILPFin jäsen Helen Kay on kirjoittanut artikkelin ”Suffragetit yrittivät pysäyttää verilöylyn”. Se kertoo WILPFin historiasta sen perustamisesta lähtien. Kay kirjoittaa: ”Keskellä ensimmäisen maailmansodan verilöylyä, 1200 naista 12 maasta kokoontui Haagiin huhtikuussa vuonna1915 ja esittivät vaihtoehtoisen analyysin sodan syistä. He vaativat, että voimien käytön sijasta kansainvälisiä kiistoja olisi ratkaistava sovittelu- ja välitysmenettelyillä”. Kuten Kay sanoo, ensimmäinen WILPFin kongressi innostaa edelleen naisliikettä! Me todella seuraamme suurten naisten jalanjälkiä!

Kongressi Bosniaan

WILPF kehittää uutta projektia, jonka tavoitteena on konflikteista saatujen opetusten ja kokemusten vaihtoa Bosnian ja Syyrian naisten kesken. Tämän hankkeen tärkeä virstanpylväs on yhteinen konferenssi Bosniassa 10 – 14.2.2014.

Voit lukea lisää näistä aiheista ja muusta WILPFin tekemästä työstä tilaamalla uutiskirje oheisesta linkistä: http://eepurl.com/H6VC1

Kommentoi