Kampanja sukupuolittunutta väkivaltaa vastaan

 

Naisiin kohdistuva väkivalta on huolestuttava ja yleinen ilmiö, jota löytyy kaikkialta eri kulttuureista ja maanosista. Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan joka kolmas nainen maailmassa on joutunut fyysisen tai seksuaalisen väkivallan uhriksi. Yhdessä muiden järjestöjen kanssa WILPF haluaa tehdä tunnetuksi tätä järkyttävää ja huonosti tunnettua asiaa.
Myös WILPF, Suomen osasto osallistuu tähän sukupuolittunutta väkivaltaa vastustavaan kampanjaan, jota koordinoi Rutgersin yliopiston Center for women’s global leadership ( CWGL ) . Kampanjan nimi on Kotirauhasta maailman rauhaan: Haastakaamme militarismi ja lopettakaamme sukupuolittunut väkivalta! Kampanja painottaa militarismin roolia sukupuoleen perustuvan väkivallan lisääjänä ja pahentajana.
WILPF on jo kauan ymmärtänyt, että tavanomaisten ja pienaseiden saatavuus on omiaan ylläpitämään naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Olemme tänä vuonna yhdessä muiden asiaan sitoutuneiden kanssa onnistuneet siinä, että kansainväliseen asekauppasopimukseen sisällytettiin laittoman asekaupan yhteys sukupuolittuneeseen väkivaltaan.
Seuraavien 16 päivän ajan WILPF osallistuu kampanjaan Rutgersin yliopiston sekä myös omien ja kansallisten osastojen Facebook- ja Twitter – sivuilla. Kerromme niissä, miten organisaatiomme on tehnyt ja kuinka se jatkaa taistelua sellaisen maailman puolesta, jossa naiset voivat elää ilman pelkoa väkivallasta.
Tarkkaile WILPFin Facebook-sivuja, keskustelua ja twiittaa!  Yhdessä me voimme vaikuttaa!

Kommentoi