WILPF, Suomen osasto: Turvallisuutta rakennetaan neuvottelemalla, ei sotilasliitoilla

Esitys Suomen liittymisestä Natoon on WILPFille suuri pettymys. Päätös on surullinen, kiireessä tehty ja se vie Suomea väärään suuntaan.

Tällä päätöksellä Suomi on osaltaan tekemässä maailmasta entistä sotaisamman ja polarisoituneemman. Jäsenyys Natossa ei tee Suomesta tai maailmasta turvallisempaa tai demokraattisempaa – päinvastoin. Nato on sotilasliitto, jonka perusta on viime kädessä ydinaseiden käytössä.

Kestävää rauhaa ja turvallisuutta ei rakenneta sotilasliitoilla eikä asevarustelun keinoin. Jäsenyytemme Natossa heikentää maamme ja maailman turvallisuutta. Lyhyellä tähtäimellä jäsenyytemme saattaa lisätä jännitystä tilanteessa, joka jo nyt on vastakkainasetteluja täynnä.

Maailma tarvitsee pikemminkin sitoutumista aseistariisuntaan. Toivomme, että Suomi olisi Nato jäsenyyden sijaan aktiivisemmin ajanut kansainvälistä yhteistyötä ja konfliktien ehkäisyä maailmassa, jossa on valtavia haasteita. Niiden rauhanomaiset ratkaisut vaativat yhteisiä ponnisteluja. Vain siten turvallisuus maailmassa lisääntyy.

WILPF, Suomen osasto 17.5.2022

Kommentoi