WILPF tapasi ulkoministeri Haaviston yhdessä muiden rauhantoimijoiden kanssa

WILPF, Suomen osaston edustaja Arja Laine oli mukana Naiset rauhan puolesta -järjestön organisoimassa ulkoministeri Pekka Haaviston tapaamisessa perjantaina 22.5.2022. Lisäksi paikalla oli PAND – taiteilijat rauhan puolesta ry:n edustaja.

Rauhanjärjestöt toivat esiin ulkoministerille rauhanneuvotteluiden välttämättömyyden ja tarpeen käyttää kaikki keinot rauhanomaisten ratkaisujen löytämiseksi, jotta Venäjä lopettaisi sotatoimet Ukrainassa. Tapaamisessa keskusteltiin Naiset Rauhan Puolesta -järjestön aloitteesta kerätystä tukikirjeestä, jossa kehotetaan presidentti Sauli Niinistöä järjestämään uusi ETYJ-huippukokous vuonna 2025. Tukikirjeen on allekirjoittanut lukuisat kansalaisjärjestöt kaikkialta Euroopasta. Nykyisessä äärimmäisen jännittyneessä poliittisessa tilanteessa tarve rauhanomaiselle tapaamiselle ja yhteiseen pöytään kokoontumiselle on suurempi kuin koskaan.

Kommentoi