Rauhan puolesta 24.10. klo 17

Rauhan puolesta marssitaan Helsingissä YK:n päivänä 24. lokakuuta 2016. Rauhanmarssi lähtee kello 17 Rautatientorilta ja etenee Senaatintorille. Siellä muodostetaan torin kokoisen elävän rauhanmerkin.
Marssin jälkeen järjestetään tukikonsertti syyrialaisten puolesta. Konsertti alkaa kello 19 Circuksessa (Salomonkatu 1–3). Konsertista saatavat tuotot lahjoitetaan ulkoministeriön kumppanuusohjelmassa mukana oleville avustusjärjestöille.
Syyrian julma sisällissota on kestänyt jo yli viisi vuotta. Sen aikana on kuollut yli 430 000 ihmistä. Yli puolet Syyrian väestöstä on joutunut pakenemaan kodeistaan Syyrian sisällä tai sen rajojen ulkopuolelle. Tule mukaan marssimaan ja vaatimaan loppua sodalle.
Marssin ja tukikonsertin järjestää laaja joukko yksittäisiä kansalaisia, rauhan- ja ihmisoikeustyötä tekeviä ammattilaisia, aktivisteja ja kokeneita tapahtumajärjestäjiä. Tapahtuma on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

Kommentoi