WILPF:n syyskokous ja keskustelutilaisuus Iranin naisten oikeuksista 12.12.2022

Tervetuloa WILPF Suomen osaston syyskokoukseen sekä keskustelemaan Iranin naisten oikeuksista maanantaina 12.12.2022 klo 18 alkaen.

Syyskokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, valitaan osaston hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle sekä hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Lisäksi hyväksytään toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2023. Kaikki osaston jäsenet ovat tervetulleita kokoukseen, ja kannustamme jäseniä myös asettumaan ehdolle hallitukseen. Kokouksen esityslista on lähetetty jäsenille sähköpostitse.

Kokouksen jälkeistä keskustelua Iranin naisten oikeudet – mistä Iranin mielenosoituksissa on kysymys? alustaa Iranista kotoisin oleva Bahar Mozaffari, vuoden 2017 pakolaisnainen ja osastomme hallituksen jäsen.

Iranista kotoisin oleva 22-vuotias kurdinainen Jina – Mahsa Amini vaipui koomaan ja kuoli pahoinpitelyn seurauksena sen jälkeen, kun moraalipoliisi pidätti hänet Teheranissa Iranin hijab- sääntöjen rikkomisesta 16. syyskuuta 2022. Tapaus käynnisti mielenosoituksia monissa kaupungeissa, joissa naiset ja heidän peräänsä myös miehet tulivat kaduille vastustamaan pakko-hijabia ja Iranin islamistista hallintoa.Nyt Iranin mielenosoitukset ovat jatkuneet yksitoista viikkoa ja hallitus on vastannut kaduilla olevien osallistujien mielenilmauksiin luodeilla. CNN:n mukaan Iranissa kuollut viikoittain yli 70 siviiliä mukaan lukien lapsia. Tuhansia on haavoittunut, yli viisitoista tuhatta ihmisiä on pidätetty ja viety tuntemattomiin paikkoihin kidutettavaksi. Ainakin seitsemän mielenosoittajaa on tuomittu kuolemaan.

Tilaisuus järjestetään Naisasialiitto Unionin tiloissa, Maikki Friberg-kodissa (Bulevardi 11 A 1, Helsinki. Valitettavasti tilat eivät ole esteettömät. Katutasosta on 15 porrasta ja WC-tilat ovat pienet.) Kokouksen seuraaminen on mahdollista myös etäyhteydellä. Ota yhtettä wilpf(at)wilpf.fi saadaksesi linkin.

Lämpimästi tervetuloa!

WILPF Suomen osaston hallitus

Kommentoi