Helsinki allekirjoitti ICAN:in kaupunkivetoomuksen

Helsingin kaupunki on allekirjoittanut International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) -kampanjan kaupunkivetoomuksen ja osoittaa siten tukensa YK:n ydinasekieltosopimukselle.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 19.5.2021 kaupunginhallituksen esityksen, jossa tuettiin ICAN-kampanjan kaupunkivetoomuksen allekirjoittamista. Pormestari Jan Vapaavuori allekirjoitti vetoomuksen 7. kesäkuuta 2021.

ICAN:in kaupunkivetoomuksen on allekirjoittanut lähes 400 kaupunkia 17:stä eri maasta. Mukana ovat esimerkiksi Amsterdam, Berliini, Göteborg, Los Angeles, Oslo, Pariisi, Sydney, Toronto ja Washington D.C. Helsinki on Suomen ensimmäinen vetoomuksen allekirjoittanut kaupunki.

Vuonna 2007 Australiassa perustetun ICAN-kampanjan tavoitteena on edistää ydinaseriisuntaa ja YK:n ydinasekieltosopimuksen toimeenpanoa. WILPF Suomen osasto on osa ICAN Finland-verkostoa.

Kommentoi