Jäseneksi

TULE MUKAAN TEKEMÄÄN RAUHAA!

Miksi?

Lähes kaikki maailman ihmiset ovat ajamassa vapauden asiaa. Innokkaimmat ovat valmiit puolustamaan sitä jopa asein ja lähtevät kustannuksia säästämättä merten taakse vapauttamaan orjuutettuja kansoja. Sen he sanovat tekevänsä ihmisyyden nimissä, koska muuta vaihtoehtoa ei ole. Tämän ”vapauttamisen” uhrien kärsimyksiä joudumme ahdistuneina ja turhautuneina seuraamaan tiedotusvälineistä ilta illan jälkeen.

Mutta onko koskaan kokeiltu rauhanarmeijaa? Sotilaiden asemesta maahan tunkeutuisi sama määrä rauhanrakentajia aseinaan vain soppatykit ja karttakepit. Kahinoiville kansoille opetettaisiin vaikka edustuksellista demokratiaa ja rauhanomaista ongelmanratkaisua? Radikaali idea, mutta paljon halvempi ja humaanimpi kuin edellä mainittu konservatiivinen vaihtoehto? Itsemurhaterrorismi olisi luultavasti ainakin vähäisempää.

Suomen WILPFin osasto, tuskin koko kansainvälinen järjestökään, ei tällaista armeijaa pysty ikävä kyllä luomaan, mutta monin muin keinoin on tartuttu rauhan asian ajamiseen. Haastetta riittää myös uusille luoville kyvyille, joille Wanha järjestö voi tarjota pohjaksi miltei 100 vuoden kokemuksen ja maailmanlaajuisen organisaation.

On myös monia henkilökohtaisia syitä, miksi kannattaa tulla mukaan toimintaan: 

-Saa ensikäden tietoja maailman tapahtumista ilman kansainvälisten uutistoimistojen värittyneitä raportteja.

-Ahdistusta ja turhautuneisuutta lievittää, kun saa keskustella ihmisten kanssa, joita maailman naisten ja lasten hätä myös huolettaa.

-Maailman rauhanfoorumeilta saa tietoja, jotka eivät hevin yllä tiedotusvälineisiin. Saa helpotuksekseen huomata, ettei ole yksin kamppailemassa väkivaltaa vastaan.

-Mahdollisuus tutustua kansainvälisissä tapaamisissa mitä erilaisimpiin ihmisiin ja kulttuureihin, mikä on omiaan avartamaan maailmankuvaa televisioruutua paljon laveammaksi.

-Voi saada resursseja alaa käsitteleviin opinnäytetöihin ja hyvän alun vaikka kansainväliselle uralle. Kongressien yhteydessä järjestetään nuorille naisille tarkoitettu Gertrud Baer- seminaari ja vosittain otetaan WILPFin kansainvälisiin toimistoihin, Geneveen ja New Yorkiin oppiin ja vapaaehtoistyöhön muutamia nuoria naisia.

-Saada tietoa, miten voi elää ja toimia siten että on pikemminkin osana maailman ongelmien ratkaisua kuin että olisi asenteillaan ja elintavoillaan lisäämässä niitä.

 

LIITY SIIS WILPFIN JÄSENEKSI TAI TULE MUKAAN VAPAAEHTOISTOIMINTAAN!

Jäsenmaksut/vuosi:

20 € työssäkäyville

10 € vähävaraisille

 

Liity jäseneksi täyttämällä allaoleva lomake. Otamme Sinuun pian yhteyttä!

  Haluan jäseneksi :

  Nimi (pakollinen)

  Sähköposti (pakollinen)

  Puhelin

  Osoite (pakollinen)

  muuta palautetta

   

  Vastaa